Украина пополняет свои запасы газа / Фото УНИАН

Україна з 11 квітня приступила до закачування природного газу в підземні сховища для створення необхідного запасу палива до опалювального сезону 2015-2016 рр. йдеться в повідомленні оператора ГТС держкомпанії «Укртрансгаз».

«За оперативною інформацією, добовий режим закачування блакитного палива в українські підземні сховища газу становить 39,8 млн куб. м. На аналогічну дату минулого року закачування природного газу не здійснювалася», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в компанії, за кілька днів у газові сховища було закачано близько 100 млн куб. м блакитного палива.

Відео дня

«Закачування проходить в оптимальному технологічному режимі на двох газових сховищах», - додали в «Укртрансгазі».

Станом на сьогоднішній ранок в українських газосховищах міститься 7,710 млрд куб. м газу, що на 6% більше за показники минулого року.

Читайте такожГолова Нафтогазу вважає, що принцип "бери або плати" давно застарів

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив про необхідність залучення іноземного капіталу в розмірі 1,5 млрд доларів для закачування газу в ПГС у літній період.

Україна, завершуючи опалювальний сезон, 30 березня припинила відбір природного газу з підземних сховищ, в яких залишалося близько 7,7 млрд кубометрів палива. До наступного опалювального сезону близько 7 місяців, і, за різними оцінками, Україні необхідно нагромадити близько 17 млрд куб. м газу.