Европа даст кредит России для проекта

Європейські кредитні агентства надали акціонерам проекту "Ямал СПГ", що передбачає будівництво заводу по зріджуванню природного газу на Ямалі, письмове підтвердження на інвестування в проект, заявив президент французької Total (володіє 20% у проекті) по розвідці і видобутку Ів Луї Даррикаррера, передає ПРАЙМ.

"Європейські кредитні агентства вже дали письмове підтвердження, що нададуть фінансування проекту "Ямал СПГ", - сказав він.

Читайте також"Газпром" може втратити ринок Європи: російському газу знову загрожує СПГ Представник Total також нагадав, що у фінансуванні проекту будуть  брати участь китайські банки, які планують вкласти 10-15 млрд доларів.

Відео дня

"Впевнені, що, незважаючи на санкції, проект буде реалізовуватися добре. З технічного боку все йде добре, в цьому році 9-10 млрд вкладено вже було з 27 (млрд доларів капвкладень - ред.)", - сказав він.

Проект «Ямал СПГ» передбачає будівництво заводу з виробництва зрідженого природного газу (СПГ) потужністю 16,5 млн тонн в рік на ресурсній базі Південно-Тамбейського родовища. Доведені і ймовірні запаси газу родовища складають 907 млрд кубометрів. Перша лінія по виробництву СПГ в рамках проекту повинна бути запущена в 2017 році. Реалізація проекту передбачає створення транспортної інфраструктури, що включає морський порт і аеропорт в районі селища Сабетта, а також перевалочну базу в бельгійському Зебрюгге для постачання газу в країни Азіатсько-Тихоокеанського регіону в період відсутності навігації по Північному морському шляху.