uk.wikipedia.org

Розрив труби нафтопроводу "Дружба", що стався в неділю на території Білорусі, призвів до тимчасової зупинки поставок нафти в Європу, в даний час постачання відновлені, але обсяг їх зменшено в два рази до відновлення пошкодженого трубопроводу, повідомив РІА Новини радник президента "Транснефти" Ігор Дьомін.

"У даний час обсяг прокачування нафти знижений у два рази", - сказав Дьомін, відповідаючи на питання про наслідки аварії. Він пояснив, що в неділю стався розрив однієї з двох труб нафтопроводу в районі села Бобовичі. Інформації про причини аварії поки немає.

Читайте такожУ Росії вирішили, що ціни на нафту досягли дна

Відео дня

За словами Дьоміна, завершити ремонтні роботи і розпочати пуск трубопроводу планується до 15.00, таким чином, обсяг прокачування нафти може бути відновлено до вечора понеділка.

Говорячи про скорочення постачань нафти в Європу через аварію, Дьомін сказав, що компанія може не встигнути до кінця квітня поставити заявлені обсяги споживачам.

"У будь-якому випадку компенсуємо (поставки нафти - ред.), питання - чи встигнемо в квітні або доведеться переносити на травень", - сказав він.

Дьомін зазначив, що поки не має інформації про обсяг розлитої нафти і шкоду для довкілля.