Фото УНИАН

Ця постанова має бути розглянута на засіданні РНБО найближчим часом, повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

У проекті документа передбачено такі пункти:

Відео дня

1. Доручити Антимонопольному комітету провести розслідування щодо монопольного становища компанії ДТЕК на енергетичному ринку.

2. Міненерго переглянути на відповідність договорів концесії вугільних підприємств (йдеться про підприємства Добропіллявугілля, Свердловантрацит, Ровенькиантрацит, два останніх знаходяться на окупованій території – ред.).

3. Перегляд концесійного договору енергетичних об'єктів "Київенерго" (в даний час ДТЕК орендує, зокрема, ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод "Енергія", теплові та електричні мережі міста ред.).

Читайте такожВ «Укренерго» кажуть, що через Ахметова можливі масові відключення світла

4. Ввести природну ренту на видобуток вугілля. На перехідний період - диверсифіковані ціни на вугілля (ціна буде встановлюватися в залежності від умов його видобутку – ред.)

5. Підвищити КВВП (коефіцієнт використання встановленої потужності) для підприємств "Енергоатому" до 85% (це збільшить вироблення компанії на 15 млрд кВт за рік і, відповідно, зменшить частку ДТЕК на енергетичному ринку).

Читайте такожАхметов через війну збіднів удвічі, та залишився найбагатшим українцем

Співрозмовники "Української правди" в Адміністрації президента стверджують, що проти деяких положень виступає прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Тому документ може бути змінений.