REUTERS

Ціни на нафту знижуються, оскільки Саудівська Аравія думає про припинення бомбардувань Ємену для доставки туди гуманітарної допомоги, пише Рейтер.

На 8.42 за київським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,14 до $66,31 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,08 до $58,85. У понеділок ціна Brent піднялася до максимальної з початку року позначки $67,10.

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії сказав у понеділок, що альянс арабських держав, який воює з хуситами в Ємені, обговорює припинення вогню в низці регіонів, щоб забезпечити доставку в країну гуманітарної допомоги.

Відео дня

Читайте такожУ Мінфіні РФ вважають «дуже сильним» ризик повернення нафти до $40

"На ціну нафти зараз впливають два чинники: зміцнення долара США та новина, що Саудівська Аравія зупиняє бомбардування Ємену", - сказав аналітик OptionsXpress у Сіднеї Бен Ле Брюн, додавши, що інвестори також чекають звіту про запаси нафти в США.

На думку опитаних Рейтер аналітиків, ці запаси виросли минулого тижня 17-ий тиждень поспіль, на 2 мільйони барелів.

Лівія знизила видобуток нафти до менш ніж 500.000 барелів на добу, тобто третини видобутку 2010 року, через акцій протесту в порту Зуейтина, одному з небагатьох лівійських портів, що продовжують відвантажувати нафту.