Фото УНИАН

Про це свідчать дані держкомпанії «Енергоринок». 

Відео дня

За даними компанії, з 23 травня блок №6 Зміївської ТЕС було зупинено. 

У прес-службі «Центренерго» УНІАН повідомили, що робота станції одним блоком економічно не вигідна, тому компанія буде накопичувати достатні обсяги вугілля на своїх складах, щоб пустити відразу два і більше блоків. 

Як відомо, Зміївська ТЕС для генерації електроенергії використовує антрацитові марки вугілля, що видобуваються на окупованих територіях Донбасу. 

Водночас, за даними "Енергоринку", продовжують роботу Трипільська ТЕС, двома блоками, і Вуглегірська ТЕС, трьома блоками. 

Як повідомляв УНІАН, енергогенеруюча компанія «Донбасенерго» 25 травня зупинила роботу Слов'янської ТЕС через брак коштів на закупівлю вугілля. 

Читайте такожУкраїна через війну на Донбасі продовжує скорочувати видобуток вугілля

Довідка УНІАН. Державна енергогенеруюча компанія «Центренерго» експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС (23 енергоблоки потужністю від 175 МВт до 800 МВт) сумарною встановленою потужністю 7 550 МВт.

78,29% акцій «Центренерго» належать державі, решта 21,71% акцій компанії приватизовані, з них 2,33% володіють фізособи, 19,38% - юридичні особи, зокрема, 10% належать «Альфа-Банку».