REUTERS

Європейський парламент закликає Європейську комісію відновити будівництво газопроводу Nabucco.

Про це йдеться у резолюції, яка була проголосована у четвер в Страсбурзі в ході пленарного засідання ЄП, передає власний кореспондент УНІАН.

„(ЄП) закликає Комісію відновити роботу з будівництва газопроводу Nabucco, вважає, що конструктивні відносини між сусідніми країнами є кращою гарантією для енергопостачання держав-членів”, - зазначається в резолюції.

Відео дня

Читайте такожРосія продовжує підраховувати витрати на провальний проект "Турецький потік"

ЄП також привітав енергетичну політику ЄС, яка спрямована на забезпечення енергетичної безпеки для всіх держав-членів. Разом з тим, ЄП закликав держави-члени вжити заходи, необхідні для зниження їх енергетичної залежності і забезпечити безпеку видобутку нафти і газу та транспортної діяльності в регіоні Чорного моря. „(ЄП) Закликає ЄС підтримати ініціативи щодо диверсифікації енергетичних ресурсів Чорного моря, в тому числі, за рахунок інвестицій та фінансових заходів, як частини стратегії енергетичної незалежності”, - йдеться в документі.

Читайте також"Газпром" лякає, що транзиту через Україну після 2019 року не буде "ні за яких обставин"

Крім того, ЄП звернув увагу на „крайню екологічну уразливість басейну Чорного моря”. „(ЄП) підкреслює, що мілітаризація регіону становить подальші ризики для цієї делікатної екосистеми і закликає до створення ефективного механізму дій з надійною системою обміну інформацією між усіма прибережними державами у разі виникнення надзвичайної ситуації”, - наголошується в резолюції.