REUTERS

Держкомпанія "Укренерго", оператор об'єднаної енергосистеми України, планує побудувати нову лінію електропередач для енергопостачання півночі Луганської області, а також відновити повітряні лінії, пошкоджені під час бойових дій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як відзначили в компанії, 13-14 серпня відбулася робоча зустріч керівництва "Укренерго" з представниками Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Відео дня

"Основна мета переговорів - обговорення можливості відновлення повітряних ліній, які були пошкоджені в результаті бойових дій в Луганській області", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, мова йде про високовольтні лінії 220 кВ "Луганська ТЕС - Ювілейна", "Михайлівка 330 – Лисичанська", "Михайлівка - Ювілейна" та лінії 330 кВ "Вуглегірська ТЕС - Михайлівка 330".

"Обговорювалося також питання підвищення надійності живлення споживачів на півночі Луганської області - територій, підконтрольних Україні", - наголошується в повідомленні.

"У результаті переговорів було прийнято попереднє рішення про можливість будівництва нової повітряної лінії 220 кВ до підстанції "Ювілейна", яка буде живитися від ВЛ 500 кВ "Нововоронезька АЕС – Донбаська". Орієнтовний термін реалізації проекту - від 9 до 12 місяців", - додали в компанії.

Як відомо, на сьогоднішній день північ Луганської області виділено з енергосистеми України, а енергопостачання регіону забезпечує Луганська ТЕС.

Читайте також"Укренерго" просить СБУ перевірити загрозу енергетичній безпеці через "незрозумілі аварії" на об'єктах Ахметова

Довідка УНІАН. НЕК "Укренерго" займається диспетчерським управлінням Об'єднаною енергосистемою України та експлуатацією магістральних ліній електропередач України.