REUTERS

Вартість нафти в п'ятницю продовжує знижуватися на тлі надлишку пропозиції; поточний тиждень може стати восьмим поспіль, коли зафіксовано тижневе здешевлення "чорного золота" - це найтриваліший період з 1986 року, свідчать дані торгів, передає Прайм.

Сьогодні вранці вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,94% - до 46,18 долара за барель, ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 1,02% - до 40,9 долара за барель.

Основним чинником, що визначає динаміку цін на нафту, залишається надлишок пропозиції на ринку. Провідні країни-члени ОПЕК зберігають високі обсяги видобутку. На цьому тлі аналітики Citigroup Inc. пророкують падіння вартості "чорного золота" до 32 доларів за барель.

Відео дня

Читайте такожРосія через залежність від нафти близька до розвалу своєї економічної моделі - ЗМІ

Міненерго США в середу повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 14 серпня, несподівано зросли на 2,6 мільйона барелів, до 456,2 мільйона барелів. Аналітики, навпаки, очікували зниження запасів — на 777 тисяч барелів.

"Попит в найближчому майбутньому навряд чи зможе покрити надлишок пропозиції, — заявив агентству Bloomberg старший аналітик CMC Markets Рік Спунер. - Уникнути тиску на ціни допоможе скорочення видобутку".