REUTERS

Прогноз по WTI знижений до 48 із 52 доларів на тлі очікувань повільніших темпів підвищення цінової кон'юнктури в 2016-2017 роках, ніж прогнозувалося раніше.

У 2017 році, за прогнозами аналітиків агентства, вартість обох сортів нафти може зрости на 7 доларів за барель, що на 5 доларів менше, ніж Moody's очікувало раніше, пише Прайм.

Відео дня

"Ми вважаємо, що ціни на нафту залишаться нижче протягом тривалого періоду, оскільки великі обсяги запасів і надлишок сировини призводять до повільніших темпів зростання цін. Незважаючи на те, що обсяг поставок на ринок повинен почати падати в міру зниження капітальних витрат, збільшення іранського експорту може чинити додатковий тиск на ціни на нафту в 2016 році", - сказав керуючий директор з корпоративних фінансів Moody's Стів Вуд.

Читайте такожСаудівська Аравія накопичила рекордні за 13 років запаси нафти

Водночас, середньострокові прогнози Moody's щодо нафтових котирувань Brent залишаються незмінними. На думку експертів агентства, баланс попиту і пропозиції в кінцевому підсумку буде досягнуто на рівні близько 75 доларів за барель. Ця буде та ціна, яка підтримала б розробку найдорожчих запасів нафти в умовах знижених витрат на видобуток. Як вважають аналітики Moody's, такий рівень цін буде досягнутий наприкінці десятиліття.

Читайте такожІран: ОПЕК не збирається скорочувати видобуток нафти

Поряд з прогнозами по нафтовим цінам, рейтингове агентство також погіршило свої очікування щодо вартості природного газу на Henry Hub до 2,75 долара за мільйон британських термічних одиниць (БТО) в 2016 році, 3 доларів за БТЕ в 2017 році і 3,25 долара за БТЕ в 2018 році. Це на 0,25 долара за БТЕ нижче, ніж агентство очікувало раніше.