REUTERS

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в рамках забезпечення стабільності поставок газу до України з Європи та посилення конкуренції на внутрішньому газовому ринку запропонувала зацікавленим компаніям використовувати вільні газотранспортні потужності в пункті Будинце на українсько-словацькому кордоні.

Як повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю НАК, компанія готова запропонувати постачальникам гнучкий механізм співпраці залежно від обсягів та термінів поставки газу.

«Зацікавленим компаніям пропонується підготувати запит у вигляді офіційного листа на адресу голови правління «Нафтогазу» з підписами відповідальних осіб, печаткою та контактними даними. У запиті слід вказати очікуваний обсяг і термін використання газотранспортних потужностей, а також шипер-код постачальника в системі оператора газотранспортної системи Словаччини Eustream, a.s., - роз'яснили в «Нафтогазі». - За наявності відповідних вільних потужностей у зазначений період «Нафтогаз» направить контрагенту перелік документів, необхідних для проведення процедури перевірки контрагента, та проект угоди про конфіденційність. Після виконання цих процедур «Нафтогаз» надасть контрагенту відповідну комерційну пропозицію».

Відео дня

При цьому в компанії відзначили, що «Нафтогаз» залишає за собою право прийняти чи відхилити будь-який запит на використання газотранспортних потужностей до моменту укладання угоди, а також скасувати процес прийняття запитів на використання потужностей у будь-який час без будь-яких зобов'язань перед заявниками.

Читайте такожВ Україні набув чинності закон про ринок газу – "Нафтогаз" втрачає монополію

Як повідомляв УНІАН, Україна напередодні опалювального сезону 2015-2016 рр. з 13 жовтня почала імпорт природного газу за всіма діючими напрямами, включаючи російський і словацький, як найбільш значний з існуючих європейських маршрутів. Влітку поточного року Україна збільшила обсяги імпорту газу зі Словаччини на третину.