Фото УНИАН

«Нафтогаз» виявився єдиною компанією, яка подала конкурсну пропозицію», - йдеться в повідомленні «Нафтогазу». 

Відео дня

У компанії нагадали, що постачальник «останньої надії» не має права відмовити в укладанні договору про постачання природного газу на обмежений період часу. 

«Такий постачальник необхідний для безперервного забезпечення споживачів газом у разі ліквідації або банкрутства їх діючого постачальника», - підкреслили в компанії. 

Постачальник «останньої надії», як зазначається в повідомленні, зобов'язаний забезпечувати споживачів газом до 60 діб, щоб дати їм можливість укласти договір з іншим постачальником.

«Після рішення конкурсної комісії кандидатуру постачальника «останньої надії» повинен затвердити Кабінет міністрів», - додали в «Нафтогазі».

Постачальник «останньої надії» затверджується на три роки.

Читайте такожРада схвалила податкові зміни для нової моделі ринку газу

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 жовтня 2015 року набрав чинності закон про ринок природного газу, згідно з яким найбільший в Україні державний енергохолдинг «Нафтогаз України» втрачає монополію на цьому ринку.

«Ми фактично будуємо повністю європейську немонополізовану систему ринку природного газу, де постачальник сам визначає, кому продавати і де, покупець сам визначає, у кого купувати», - заявив напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, коментуючи цей закон.