/ УЗ

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розраховує на відновлення поставок вугілля з зони АТО після включення лінії електропередач "Каховська-Титан", що веде до Криму, повідомив журналістам міністр енергетики Володимир Демчишин після річного звіту економічного блоку уряду в Кабміні.

"Після включення лінії електропередач будуть поставки... Всі команди (для початку поставок вугілля – УНІАН) дані, але поставки на підконтрольну територію ще не почалися", - сказав він.

Читайте такожДефіцит вугілля в Україні - 1,5 мільйона тонн, закупівлею займеться уряд - Яценюк

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Міністерство енергетики і вугільної промисловості працює над новим договором про постачання електроенергії в Крим і розглядає питання визначення юридичного статусу півострова в документі.

Держкомпанія "Укренерго" 8 грудня підключила до роботи одну з чотирьох ЛІНІЙ в напрямку анексованого Росією Криму.

29 листопада держкомпанія "Укренерго" відновила лінію електропередач 220 кВ "Каховська-Титан" і заявила про готовність відновити енергопостачання анексованого Росією Криму протягом кількох годин у разі досягнення домовленості з активістами блокади півострова. Однак така домовленість не була досягнута.

Читайте такожВ Україну вже завезли майже 170 тисяч тонн вугілля з ПАР - Міненерго

6 грудня голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що учасники блокади Криму дозволили частково поновити електропостачання півострова на лінії 220 кВ "Каховська-Титан".