REUTERS

Президент Росії Володимир Путін доручив відновити постачання вугілля з РФ в Україну, повідомляє ТАСС.

"По-перше, потрібно відновити постачання вугілля в Україну. Вони включили хоч і одну, але включили одну гілку, тому треба відновити постачання вугілля", - сказав він на нараді з членами російського уряду.

Читайте такожМіненерговугілля розраховує на відновлення поставок вугілля з зони АТО після початку електропостачання Криму

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Міністерство енергетики і вугільної промисловості працює над новим договором про постачання електроенергії в Крим і розглядає питання визначення юридичного статусу півострова в документі.

Держкомпанія "Укренерго" 8 грудня підключила до роботи одну з чотирьох ЛІНІЙ в напрямку анексованого Росією Криму.

29 листопада держкомпанія "Укренерго" відновила лінію електропередач 220 кВ "Каховська-Титан" і заявила про готовність відновити енергопостачання анексованого Росією Криму протягом кількох годин у разі досягнення домовленості з активістами блокади півострова. Однак така домовленість не була досягнута.

Читайте такожДемчишин: запасів вугілля вистачить на 45-50 днів

6 грудня голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що учасники блокади Криму дозволили частково поновити електропостачання півострова на лінії 220 кВ "Каховська-Титан".