УНИАН

Про це повідомляє "Газета.Ru" із посиланням на прес-службу підприємства.

«У зв'язку зі складною міжнародною обстановкою, ризиками втрати життєво важливих активів ГУП РК «Чорноморнафтогаз» - двох сучасних бурових установок В-312 і В-319 загальною вартістю понад 25 млрд руб. - була здійснена перестановка з Одеського газового родовища (розташоване на північно-західному шельфі Чорного моря в 150 кілометрах від берега Криму) в територіальні води Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУ Литві заявили, що російське судно перешкоджало прокладці кабелю NordBalt

Відео дня

Нагадаємо, раніше компанія повідомила, що невстановлене торговельне судно під турецьким прапором нібито перешкоджало переміщенню бурової установки.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у серпні 2015 року доручив найбільшому в Україні енергетичного держхолдингу "Нафтогаз України" найняти юристів для захисту своїх майнових прав в Криму.

Довідка УНІАН. "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

В даний час на балансі "Чорноморнафтогазу" знаходиться 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогоднішній день становлять: по природному газу – 58,56 мільярда кубометрів, по газовому конденсату – 1 231 тисяча тонн, по нафті – 2 530 тисяч тонн.

19 березня 2014 року бурові установки "Чорноморнафтогазу" в Криму були захоплені озброєними людьми.