УНИАН

За інформацією "КоммерсантЪ", бурові вишки експропрійованого РФ«Чорноморнафтогазу» з Одеського родовища в Чорному морі могли бути евакуйовані через ризики арешту за позовом «Нафтогазу України».

Ці бурові установки були придбані у 2011 році на кредит, який «Нафтогаз» виділив дочірньому «Чорноморнафтогазу», зазначає видання. Ще до окупації Криму компанії почали судитися з повернення коштів.

Нагадаємо, раніше компанія повідомила, що невстановлене торговельне судно під турецьким прапором нібито перешкоджала переміщенню бурової установки.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у серпні 2015 року доручив найбільшому в Україні енергетичному держхолдингу "Нафтогаз України" найняти юристів для захисту своїх майнових прав в Криму.

Читайте такожАксьонов пояснив, чому РФ вивезла "вишки Бойка" в свої територіальні води

Довідка УНІАН. "Чорноморнафтогаз" входить до складу НАК "Нафтогаз України" і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

В даний час на балансі "Чорноморнафтогазу" знаходиться 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогоднішній день становлять: природнього газу – 58,56 млрд куб. м, газового конденсату – 1 231 тисяча тонн, нафти – 2 530 тисяч тонн.

19 березня 2014 року бурові установки "Чорноморнафтогазу" у Криму були захоплені озброєними людьми.