REUTERS

Світові ціни на нафту продовжують демонструвати негативну динаміку на торгах четверга після рішення ФРС США підвищити рівень базової ставки, повідомляє Прайм з посиланням на дані торгів.

"Станом на 19:56 мск вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,23% - до 37,31 долара за барель. Ціна січневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,86% - до 34,86 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

ФРС США в середу за підсумками чергового засідання вперше з 29 червня 2006 року підвищила базову процентну ставку до 0,25-0,5% річних з рекордно низького рівня в 0-0,25%. Підвищення ставки забезпечило підтримку американській валюті, що, в свою чергу, посилює тиск на ціни "чорного золота". Відразу після оголошення рішення ФРС по ставці нафту марки WTI опустилася в середу більш ніж на 5%.

Відео дня

Негативній динаміці сприяють і дані по запасах "чорного золота" в США. В середу Міненерго країни повідомило, що комерційні запаси нафти в країні протягом тижня, що завершився 11 грудня, зросли на 4,8 мільйона барелів, або на 1%, — до 490,7 мільйона барелів. Аналітики, навпаки, вважали, що запаси скоротяться на 1,417 мільйона барелів — до 484,483 мільйона барелів.

Крім того, ЗМІ в середу повідомили, що лідери американського Конгресу домовилися про фіскальному плані, який дозволить зняти заборону на експорт сирої нафти з США. Можлива відміна заборони істотно збільшить обсяг пропозиції на нафтовому ринку.

Читайте такожФінляндія та Угорщина поскаржилися на якість російської нафти

"США не дозволялося здійснювати експорт нафти протягом 40 років. Подивимося, чи наповнить це ринок додатковою пропозицією", - наводить видання The Wall Street Journal слова аналітика Global Risk Management Ltd Майкла Поулсена (Michael Poulsen).

Читайте такожДоходи Росії від експорту нафти впали майже вдвічі