chernomorneftegaz.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив голова Державної прикордонної служби України, генерал-полковник Віктор Назаренко.

"Росія, ігноруючи міжнародні норми, продовжує грубо порушувати суверенне право України в її виключній морській економічній зоні. Це стосується і об'єктів "Нафтогазу України", що були захоплені ще у березні минулого року. Нещодавно ми провели спецоперацію, в ході якої підтвердили переміщення окупантами двох наших самопідйомних бурових установок ближче до півосторова", - сказав керівник ДПСУ.

За його словами, результатами цієї роботи стала основа для офіційної заяви Міністерства закордонних справ України та "інтенсифікація повернення Росією анексованого майна".

Відео дня

Читайте такожРФ встановила бурову платформу в морській економічній зоні України - ДПСУ

Також голова Держприкордонслужби розповів про загальну роботу прикордонників на морі.

Зокрема, силами морської охорони оглянуто 1 489 суден, виявлено 2 017 правопорушень, було затримано 72 судна та оштрафовано на 41 тис. 430 грн. У результаті цього було відшкодовано 290 тис. збитків. Разом з тим було проведено 7 пошукових операцій, врятовано 4 судна та 41 особу.

Читайте такожРФ встановила бурову платформу в морській економічній зоні України - ДПСУ

Як повідомляв УНІАН, раніше бурові вишки експропрійованого РФ «Чорноморнафтогазу» окупанти евакуювали через ризик арешту за позовом «Нафтогазу України».