REUTERS

Оператор газотранспортної системи України – госкомпания "Укртрансгаз" завершила відновлення разгерметезированного 10 січня газопроводу у Львівській області, повідомляє прес-служба компанії.

"Аварійні бригади "Укртрансгазу" успішно завершили роботи з відновлення цілісності розгерметизованого газопроводу на Львівщині", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тривалість відновлювальних робіт склала менше 48 годин.

Відео дня

Читайте такожНа Львівщині відновили газопостачання 14 відключених населених пунктів

Як повідомляв УНІАН, 10 січня були припинені постачання природного газу 14 населених пунктів у Львівській області через розгерметизацію газопроводу. Жертв і постраждалих в результаті інциденту немає, а транспортування газу в Європу не припинялася.

В середині дня 11 січня газопостачання відключених населених пунктів було відновлено.

Читайте такожНа Закарпатті вибухнув трубопровід, що постачає російський газ до ЄС (відео)

Довідка УНІАН. Це вже другий цього року випадок розгерметизації на газопроводах. Перший стався 1 січня 2016 року, коли в результаті розгерметизації ділянки газопроводу "Союз" на території Хустського району Закарпаття стався вибух газу з подальшим пожежею і підняттям стовпа на 50 метрів у висоту. В результаті аварії ніхто не постраждав, масштабних руйнувань немає, шкоди навколишньому середовищу не завдано. Відключення населених пунктів Закарпаття не було, транзит газу з Росії в країни Євросоюзу не порушувався.

Читайте такожКабмін схвалив реконструкцію компресорної станції "Бар" газопроводу "Союз"

2 січня у поліції заявили, що причиною пожежі на газопроводі стала розгерметизація труби на глибині 1-1,5 метра через просідання ґрунту. При цьому в поліції підкреслили, що труба, в якій газ запалав в лісі біля села Городилово Хустського району, є резервною. Поставки газу по ній до Словаччини не здійснювалися. 5 січня відновлювальні роботи були завершені.