REUTERS

Україна протягом найближчих двох днів, 20 та 21 січня, планує збільшити добові обсяги імпорту природного газу з території Словаччини на 10% порівняно з попереднім днем - до 37,041 мільйона кубометрів з 33,639 мільйона кубометрів.

За даними оператора ГТС Словаччини, компанії Eustream, Україна на 20 та 21 січня подала заявку на імпорт газу в обсязі 37,041 мільйона кубометрів, тоді як фактичний імпорт 19 січня склав 33,82 мільйона кубометрів.

Читайте такожУкраїна за вихідні збільшила імпорт газу з ЄС на 23% - Eustream

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, вартість імпортного природного газу для України з Європейського Союзу знизилася до 190 доларів за тисячу кубометрів, що нижче тієї ціни, яку пропонує російський "Газпром".

Україна протягом минулих вихідних, 16-17 січня, збільшила добові обсяги імпорту природного газу з території Словаччини, яка покриває на сьогоднішній день близько 90% потреб України в імпортному паливі, на 23% порівняно з попереднім днем, - до 34 мільйонів кубометрів.

Читайте такожДемчишин назвав точну ціну імпортного газу з Європи

НАК "Нафтогаз України" в результаті проведених в грудні-січні тендерів законтрактував 1,7 мільярда кубометрів природного газу до березня 2016 року в п'яти європейських компаній за рахунок 300 мільйонів доларів кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як зазначили в "Нафтогазі", вартість природного газу варіюється від 188 до 211 доларів за тисячу кубометрів.