REUTERS

Про це йдеться в повідомленні державного енергохолдингу.

Згідно з повідомленням, борг підприємств ТКЕ і ТЕЦ за природний газ, що використовується для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, - близько 17%, борг прямих промислових споживачів - близько 4%.

Читайте також"Нафтогаз" у 2015 році перерахував "Укргазвидобуванню" 18,7 мільярдів гривень за газ, погасив всі заборгованості

Відео дня

«Зростання заборгованості ТКЕ і ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим і пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого в грудні минулого року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця», - йдеться в повідомленні «Нафтогазу».

Прямі промислові споживачі, за даними «Нафтогазу», за минулий тиждень збільшили заборгованість за газ на 1% - до 938 млн грн.

Читайте такожУкраїна за тиждень відібрала зі сховищ майже 600 мільйонів кубометрів газу

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 14 травня 2015 року прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо стабілізації фінансового становища НАК «Нафтогаз України», який надає найбільшому в Україні державному енергохолдингу право на примусове стягнення боргів за спожитий газ, а також на продаж боргів третім особам на аукціонах.

«Нафтогаз України» в січні-вересні 2015 року отримав 0,2 млрд грн чистого прибутку порівняно із збитками 42,2 млрд грн за аналогічний період минулого року.