REUTERS

Світові ціни на нафту продовжують знижуватися на тлі глобального надлишку на ринку сировини, повідомляє Прайм з посиланням на дані Американського інституту нафти (API).

Згідно з даними торгів, станом на 11:44 вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,82% - до 27,65 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,86% - до 28,11 долара за барель.

За даними API, опублікованими раніше в четвер, запаси нафти в США минулого тижня значно зросли - на 4,6 мільйона барелів. Очікувалося підвищення на 3 мільйони барелів.

Відео дня

Читайте такожFitch погіршило прогноз цін на нафту і газАналітики зазначають, що надмірна пропозиція нафти на світовому ринку збіглася з уповільненням економічного зростання, особливо в Китаї, одному з найбільших споживачів палива. Зростання ВВП Китаю в 2015 році сповільнилося до 6,9% з 7,3% в 2014 році, що є найгіршим показником протягом останніх 25 років.

Читайте такожКерівник British Petroleum порівняв ситуацію на нафтовому ринку з кризою 1986 рокуПізніше в четвер учасники торгів чекають публікації даних Міненерго США щодо запасів нафти. За прогнозами аналітиків, комерційні запаси нафти в США протягом тижня, що завершився 15 січня, зросли на 2,811 мільйона барелів - до 485,411 мільйона барелів.