Фото УНИАН

Міністерство енергетики та вугільної промисловості хоче забрати у Міністерства екології та природних ресурсів право на видачу спеціальних дозволів на надрокористування нафтогазових родовищ України, йдеться в повідомленні міністерства.

«Міністерство (енергетики та вугільної промисловості – УНІАН), відповідальне за забезпечення країни енергоресурсами, не має важелів впливу на те, хто, як і яким чином видає дозволи на використання надр, тоді як Держгеонадр (підконтрольне Мінекології - УНІАН), яке видає дозволи, не несе жодної відповідальності за забезпечення країни газом. Необхідно розмежувати функції двох міністерств», - цитує прес-служба міністерства заступника директора департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля Тетяну Довжок.

У повідомленні також зазначається, що аналогічної точки зору дотримується і сам міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, голова правління компанії «Укрнафта» Марк Роллінс на виконання вимоги Держгеонадр від 29 січня 2016 року підписав наказ про призупинення в період з 6 по 10 лютого експлуатації свердловин Голубівського, Юр'ївського та Лопушнянского родовищ. Призупинення відомством дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами для компанії "Укрнафта" призвела до припинення 11 лютого газопостачання в ряді населених пунктів Дніпропетровської області.

За інформацією НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафти»), чотирьом населеним пунктам області (3 451 абонентів) припинено постачання газу.

12 лютого трудовий колектив «Укрнафти» закликав депутатів від фракції «Самопоміч» Вікторію Войцицьку і Андрія Журжія, які ініціювали зупинку трьох спецдозволів, не порушувати стабільну роботу «Укрнафти» і разом з менеджментом і владою сприяти збереженню діяльності підприємства.

Раніше голова правління «Укрнафти» Роллінс зазначав, що готовий погасити існуючу заборгованість компанії у розмірі 10 млрд грн перед державою, але лише у разі вирішення питання погашення боргу компанією «Нафтогаз України» перед «Укрнафтою» на суму 50 млрд грн.