REUTERS

Уряд США не має законних підстав для регулювання рівня виробництва нафти й не буде намагатися це робити, заявив в рамках прес-конференції на IHS CERAWeek міністр енергетики США Ернест Моніз.

"Ми уряд. Ми не контролюємо, ми не намагаємося контролювати рівень виробництва наших виробників", - відповів він на питання, чи отримав Міненерго запит від ОПЕК на участь у переговорах про заморожування видобутку нафти, пише Прайм.

Генеральний секретар ОПЕК Абдалла Салем Ель-Бадрі 22 лютого заявив, що картель веде переговори про заморожування видобутку на рівні січня з усіма країнами-виробниками нафти, крім США, але закликає їх до цього діалогу.

Відео дня

Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи.

Серед країн, що висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ.

Читайте такожВ Ірані назвали нереалістичним пропозицію про заморожування видобутку нафти - ЗМІ

Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку "кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти", уникаючи обіцянок приєднатися до заморожування видобутку.