Фото УНИАН

Кабінет міністрів України має намір протягом року встановити 1 мільйон газових лічильників у домогосподарствах, повідомив на брифінгу в уряді прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Є доручення уряду про встановлення 1 мільйон лічильників. Це реально, і ми будемо запускати цю роботу. Думаю, протягом року ми зможемо встановити", – сказав глава уряду.

Гройсман підкреслив, що встановлення лічильників дозволить не тільки ефективно використовувати газ як ресурс, але й розраховувати норми споживання та розміри субсидій.

Відео дня

Раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Дмитро Вовк заявляв, що всі житлові будинки в Україні мають бути оснащено лічильниками газу до 1 липня поточного року.

Читайте такожКабмін майже на 50% підняв норму споживання газу населенням

Як повідомляв УНІАН, у травні 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Національній комісії з регулювання електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) штрафувати і позбавляти ліцензій обласні газорозподільні компанії за порушення вимоги про безплатне забезпечення громадян України газовими лічильниками.

Наприкінці грудня 2015 року голова НКРЕКП Дмитро Вовк заявив, що незадоволений темпами встановлення газових лічильників в Україні обласними газорозподільними компаніями. При цьому він нагадав, що всі домогосподарства – споживачі газу мають бути оснащено газовими лічильниками до 1 липня 2016 року.