REUTERS

Вартість нафти в середу знижується на тлі даних Американського інституту нафти (API) про зростання запасів "чорного золота" в США протягом минулого тижня, а також на новинах про поступове відновлення видобутку нафти в Канаді після зупинки виробництва через пожежі, повідомляє Прайм з посиланням на дані торгів.

"Станом на 07:54 вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,37% - до 45,35 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знижувалася на 0,45% - до 44,45 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Негативна динаміка світових цін на нафту в середу пов'язана, насамперед, з даними від API. Як повідомив інститут, запаси нафти в США за тиждень, що завершився 6 травня, виросли на 3,45 мільйона барелів - до рекордного рівня 543,1 мільйона барелів. Аналітики агентства Рейтер при цьому очікували зростання показника лише на 714 тисяч барелів.

Відео дня

Великі пожежі в канадській провінції Альберта в районі залягання нафтових пісків, що почалися раніше в травні і змусили низку компаній Канади скоротити виробництво нафти, поступово відступили від зони видобутку сировини. Компанії-добувачі чорного золота" відновлюють свою роботу. Першою з них оголосила про старт робіт британсько-нідерландська Royal Dutch Shell, готується до відновлення видобутку Enbridge.

Увага учасників торгів тепер зосереджена на майбутній публікації даних від міністерства енергетики США щодо динаміки запасів сировини в країні.

Читайте такожОбсяги відкритих в 2015 році родовищ нафти впали до мінімуму за 60 років

Експерти вважають, що комерційні запаси нафти (виключаючи стратегічний резерв) зросли за завершився 6 травня на тиждень 0,714 мільйона барелів до 544,114 мільйона барелів.