Фото УНИАН

Україна до майбутнього опалювального сезону має намір закачати до підземних сховищ газу близько 8,2 мільярда кубометрів палива, повідомив журналістам міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик.

"По газу передбачено, що 8,2 мільярда кубометрів ми будемо закачувати до газових сховищ. Цього буде достатньо", - сказав він.

При цьому міністр повідомив, що Україна відновить імпорт газу з Росії лише у випадку пропозиції компанією "Газпром" прийнятної ціни на паливо.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що протягом 2016 року Україна планує закупити близько 11-13 мільярдів кубометрів газу, причому зазначалося, що цей обсяг можуть закрити європейські постачальники.

Читайте такожГройсман бачить Україну енергонезалежною в середньостроковій перспективі

Як повідомляв УНІАН, у зв'язку із завершенням опалювального сезону Україна перестала вибирати газ із підземних сховищ і з 7 квітня почала поповнювати обсяги "блакитного палива" в сховищах.

Запаси природного газу в українських ПСГ з 2 по 8 травня збільшилися на 1,4%, або на 118 мільйонів кубометрів, - до 8,838 мільярда кубометрів з 8,720 мільярда кубометрів.