Фото УНИАН

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик запропонував Кабінету міністрів затвердити на посаді свого заступника колишнього заступника міністра фінансів України Ігоря Уманського.

Про це Насалик сказав в ході обговорення планів роботи міністерства на поточний рік.

"Я подав на розгляд Кабінету міністрів України Уманського (Ігоря Уманського - УНІАН) на посаду першого заступника", - сказав Насалик.

Відео дня

Він також повідомив, що на даний час Уманський є радником з фінансових питань.

За словами міністра, дану кандидатуру він запропонував вдруге, оскільки в перший раз Уманський не пройшов спеціальної перевірки.

"Я думаю, що це людина, яка досконало знає бюджетний процес і в змозі вирішити проблеми в системі енергетики", - сказав Насалик, додавши, що в секторі енергетики існує низка фінансових проблем, в тому числі багатомільярдна заборгованість держпідприємства "Енергоринок" перед виробниками електроенергії.

Читайте такожНовий голова Міненерговугілля готовий продовжити реструктуризацію "Нафтогазу"

Як повідомляв УНІАН, Уманського було призначено на посаду першого заступника міністра фінансів України в грудні 2014 року, проте вже в грудні 2015 року він подав прохання про відставку, не погодившись з політикою, що проводиться Міністерством фінансів України.