Фото УНИАН

Російська сторона запропонувала Україні "хорошу" ціну на газ у третьому кварталі, повідомляє РБК з посиланням на заяву заступника голови правління "Газпрому" Олександра Медведєва.

Раніше "Нафтогаз" відмовився від закупівлі російського газу за запропонованою неконкурентноздатною ціною.

"Все, що потрібно зробити Україні, це вчинити певні дії", - сказав Медведєв, не уточнивши, звернувся "Нафтогаз України" до "Газпрому" з питанням про закупівлю газу.

Відео дня

Читайте також"Нафтогаз" не збирається купувати російський газ за запропонованою "Газпромом" ціною

Україна відмовилася від закупівель російського газу на користь європейського листопаді 2015 року, через те, що закупівля газу в Європі обходиться дешевше російського "блакитного палива". Тим не менш, у червні "Нафтогаз України" направив листа "Газпрому" з пропозицією відновити постачання.

Голова російського Міненерго Олександр Новак запропонував "Нафтогазу" закуповувати газ у Росії в третьому кварталі за ціною 177 доларів за 1 тисячу кубометрів та називав цю ціну "комфортною" і "відповідною ринковим умовам".

Зазначається, що Україна відмовилася закуповувати газ у Москви, за озвученою в "Газпромі" ціною.

"Як зазначав у своєму Facebook директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко, вартість європейського газу на липень становила нижче 173 доларів", - підкреслює видання.

"Тому ми за таких умов газ у "Газпрому" купувати взагалі не будемо. Весь необхідний газ придбаємо на європейському ринку. Благо з цим у нас проблем тепер немаэ жодних", - повідомив топ-менеджер "Нафтогазу".