Фото УНИАН

Кабінет міністрів України має намір наступної середи, 6 липня, представити розрахунки формули ціни на вугілля та електроенергію в Україні. Про це повідомив у ході засідання уряду перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів.

Читайте такожГройсман назвав неприйнятною ціну на вугілля за формулою "Роттердам плюс"

Він зазначив, що за дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в уряді відбулося спеціальне засідання за участі всіх профільних міністерств і служб, які курирують роботу ринку електроенергії та видобування вугілля. Обговорювалися питання формування собівартості вугілля, реальної формули ціни електроенергії і реальної оцінки балансу ринку електроенергії до 1 січня 2017 року. 

Відео дня

«У вівторок (5 липня - УНІАН) служби повинні відповісти, якою буде прозора формула, як формується ринок електроенергії, і у середу (6 липня - УНІАН) буде зроблений публічний висновок, який буде представлений уряду, - сказав Кубів. - Формула має відображати ціну, і ніхто не повинен платити зайвого».

Як повідомляв УНІАН, 24 червня Гройсман доручив Міненерговугілля та іншим профільним міністерствам розглянути доцільність використання формули "Роттердам плюс" при закупівлі вугілля і надати свої висновки протягом тижня.