Фото facebook.com/ato

Україна після майже двомісячної перерви відновила прийом вугілля із зони АТО через залізничний перегін «Микитівка-Майорськ», отримавши 43 вагона палива. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Читайте також"Центренерго" хоче купити у компанії Ахметова вугілля на 1,6 мільярда

«На територію, підконтрольну українській владі (через залізничний перегін «Микитівка-Майорськ» - УНІАН) після майже двомісячної перерви прибуло 43 вагони з вугіллям для електростанцій України», - йдеться в повідомленні. 

Відео дня

Також відзначається, що українська сторона надала гарантії безпеки для проведення відновлювальних робіт, тоді як представники невизнаної «ДНР» не поспішали робити відповідні кроки.

Раніше повідомлялося, що залізничний рух на ділянці «Микитівка-Майорськ» зупинився 1 червня 2016 року, а вже 5 червня колії маршруту були пошкоджені потужними обстрілами.

13 липня в Мінську відбулися переговори Тристоронньої контактної групи, зокрема і з питання відновлення цієї ділянки. Сторони досягли згоди щодо проведення ремонтних робіт.

27 липня залізничники України на тимчасово окупованій території провели перевірку відновленого маршруту і констатували факт його придатності для використання.