Фото УНИАН

Держкомпанія «Укртрансгаз», оператор вітчизняної газотранспортної системи, планує відремонтувати розгерметизований газопровід у Львівській області впродовж трьох діб.

Читайте такожУкраїна розраховує відмовитися від імпорту газу до 2020 року – Гройсман

Відео дня

Про це в коментарі УНІАН повідомив керівник прес-служби компанії Максим Білявський.

«На розв’язання цієї ситуації у нас є до трьох діб», - сказав Білявський, відзначивши, що транзит газу в Європу не порушувався.

За його словами, припинення імпорту газу з Польщі у зв'язку з розгерметизацією не впливає суттєво на постачання імпортного палива в Україну, оскільки можна змінити маршрут закупівель.

Білявський зазначив, що існуючі вільні потужності за словацьким та угорським коридорам становлять близько 20 млн кубометрів газу на добу, тоді як поставки з Польщі до аварії були на рівні 4 млн кубометрів.

Читайте такожГлава Міненерговугілля пояснив, для чого потрібна закупівля додаткових обсягів газу

Також в «Укртрансгазі» відзначили, що внаслідок розгерметизації магістрального газопроводу постраждалих і жертв немає.

«Над з'ясуванням причин розгерметизації працює спеціальна комісія», - сказав Білявський, уточнивши, що, найімовірніше, проблема виникла через технічний стан труби.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 серпня, Україна призупинила імпорт газу з Польщі через розгерметизацію магістрального газопроводу у Львівській області.

7 вересня Україна імпортувала 45,4 млн кубометрів газу з Європи. На поставки з Польщі цього дня припадало 9,2% газу, з Угорщини - 5,7%, при цьому найбільші обсяги газу наша країна імпортувала зі Словаччини - 85%.