REUTERS

Світові ціни на нафту в понеділок впевнено зростають на тлі коментарів президента Венесуели Ніколаса Мадуро, що країни-нафтовиробники близькі до угоди для стабілізації цін, свідчать дані торгів.

Читайте такожМіжнародне енергетичне агентство знизило прогноз світового попиту на нафту

Станом на 07.53 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,66% - до 46,53 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,77% - до 44,39 долара за барель.

Відео дня

За словами Мадуро, які наводить агентство Рейтер, країни, які входять і не входять в ОПЕК близькі до угоди щодо стабілізації цін, і про неї може бути оголошено вже в поточному місяці.

В кінці вересня в Алжирі пройде міжнародний енергетичний форум, в рамках якого ОПЕК планує провести неофіційну зустріч. Як очікується, на зустрічі будуть відновлені переговори про замороження рівня видобутку нафти країнами ОПЕК та іншими нафтовидобувними державами. Навесні в Досі такі переговори не мали успіху, у тому числі через розбіжності всередині ОПЕК.

Читайте такожСвітові інвестиції в енергетику минулого року скоротилися на $200 мільярдів

При цьому генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо заявив раніше, що неофіційну нараду в Алжирі буде проведено для консультацій, а не для прийняття рішень. У той же час він зазначив, що якщо під час зустрічі країни досягнуть консенсусу, то може бути скликано позачергове засідання країн-членів ОПЕК, передає Прайм.

У той же час негативно на ціни впливає зростання кількості нафтових бурових установок у США. За даними американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, за підсумками робочого тижня, що завершився 16 вересня, кількість нафтових бурових установок зросла на 2 одиниці, до 416 штук, що є максимумом з лютого цього року.