REUTERS

Світові ціни на нафту в п'ятницю після значного зростання напередодні повернулися в "червону зону" на тлі невизначеності в реалізації угоди ОПЕК, свідчать дані торгів.

Читайте такожGoldman Sachs не чекає довгострокового ефекту від угоди ОПЕК по нафті

Станом на 08.12 вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,82% - до 49,40 долара за барель, ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,67%, до 47,51 долара за барель, передає Прайм.

Відео дня

ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі в середу погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйони барелів нафти на добу, проте щодо конкретних обмежень для кожної з країн картелю домовленостей поки немає. Остаточне рішення має бути прийнято на наступній зустрічі організації, яка відбудеться 30 листопада у Відні.

Той факт, що країни ОПЕК змогли домовитися про спільні дії для стабілізації нафтового ринку, став несподіванкою і сприяв значному зростанню нафтових цін. Під час торгів четверга нафту марки Brent вперше з 8 вересня перевищила психологічну позначку в 50 доларів за барель. Однак відсутність деталей угоди викликає негативні настрої у частини інвесторів.