energoatom.kiev.ua

Хмельницька АЕС, яка входить в структуру Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» планує з 9 жовтня вивести в планово-попереджувальний ремонт енергоблок № 2. Про це повідомляє прес-служба «Енергоатома».

Читайте такожРівненська АЕС після ремонту підключила до мережі четвертий енергоблок

«З 9 жовтня 2016 року на енергоблоці №2 Хмельницької АЕС планується розпочати проведення середнього планово-попереджувального ремонту»,- йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також повідомляється, що цей ремонт триватиме 52 дні.

У прес-службі зазначили, що серед основних ремонтних робіт буде проведено: капітальний ремонт першого парогенератора і головного циркуляційного насоса, гідроємностей системи аварійного охолодження активної зони (САОЗ-1), другого циліндра низького тиску, циркуляційного насоса, арматури.

Читайте такожПоляки схвалили ідею запуску лінії електропередач "Хмельницька АЕС – Жешув"

Крім того, на енергоблоці №2 Хмельницької АЕС буде здійснюватися середній ремонт реакторної установки; каналів систем безпеки; тепломеханічного та електротехнічного обладнання; засобів теплової автоматики і вимірювань; контрольно-профілактичні роботи на системі попереднього напруги захисної оболонки.

Згідно з розробленим графіком буде здійснена підготовка і проведення експлуатаційного контролю металу обладнання та трубопроводів; роботи з продовження ресурсу обладнання.

Довідка УНІАН. Хмельницька АЕС (ХАЕС) - розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт (підключені в 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції - покриття дефіциту електричних потужностей у західному регіоні України.