REUTERS

Україна і Німеччина підписали угоду про виділення нашій країні 150 мільйонів євро на реконструкцію 4 підстанцій, керованих державною компанією "Укренерго", для забезпечення енергоефективності та покращення інфраструктури сходу країни.

Відповідну угоду було підписано в Києві міністром фінансів Олександром Данилюком та виконуючим обов'язки генерального директора "Укренерго" Всеволодом Ковальчуком з української сторони та директором німецького державного банку KfW Євою Вітт з німецької сторони.

"Я хотів би подякувати німецький уряд за те, що вже протягом кількох років вона постійно підтримує Україну не тільки у фінансовому плані, що ми бачимо зараз - був підписаний меморандум на 150 мільйонів євро саме в напрямку енергетичного сектора. Підписання угоди "Укренерго" і KfW дає можливість розвивати інфраструктуру з точки зору енергетики України", - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, який був присутній на церемонії підписання.

Відео дня

У свою чергу генеральний секретар федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Матіас Махниг, також присутній на церемонії підписання, підкреслив, що угода дозволить поліпшити енергетичну систему України.

Читайте такожВ "Укренерго" допускають можливість обмеження подачі електроенергії населенню взимку

"Енергетична тема - це ключове питання. Жодна успішна економіка, жодні люди в країні не можуть жити без енергетики. Це умова сучасного суспільства. То угода, які ми підписали, - це важливо для досягнення двох речей: модернізації енергетичної інфраструктури України, а також більшої енергоефективності", - зазначив Махниг.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 5 жовтня прийняв постанову про реконструкцію чотирьох підстанцій державної компанії - оператора об'єднаної енергосистеми України "Укренерго" у Харківській та Дніпропетровській областях загальною вартістю 150 мільйонів євро за кошти, які залучаються в рамках меморандуму про спільні наміри уряду України і Федеративної Республіки Німеччина щодо незв'язаного фінансового кредиту в розмірі 500 мільйонів євро.

Довідка УНІАН. Національна енергетична компанія "Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію Об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.