Иллюстрация REUTERS

Ціни на нафту знизилися у вівторок, але тримаються поблизу річних максимумів, досягнутих на тлі очікувань обмеження видобутку країнами ОПЕК, при цьому трейдери говорять, що ціни збережуть підвищувальний тренд завдяки зростанню впевненості на нафтових ринках.

Читайте такожПутін не вірить у швидке завершення "ери вуглеводнів"

Нафта подорожчала на 3 відсотки в понеділок, при цьому Brent пробила річний максимум, оскільки Росія і Саудівська Аравія заявили про можливість укласти договір про обмеження видобутку між країнами ОПЕК і виробниками, що не входять до організації.

Відео дня

Сьогодні вранці ф'ючерси на нафту Brent торгувалися по $53,04 за барель, що на 0,19 відсотка нижче за попереднє закриття, повідомляє Рейтер.

Ф'ючерси на американську марку WTI знизилися на 0,18 відсотка до $51,26 за барель.

"Нафта зросла до річного піку на тлі оптимізму щодо майбутньої угоди ОПЕК і провідних виробників про обмеження видобутку", - повідомив банк ANZ у вівторок.

У той же час Goldman Sachs зазначає, що всупереч "більшій ймовірності" обмеження видобутку ринки навряд чи прийдуть до балансу в 2017 році.

"Збільшення видобутку в Лівії, Нігерії, Іраку скорочує шанси на те, що подібний договір відновить баланс нафтового ринку в 2017 році", - повідомив американський банк, зазначивши, що навіть якщо ОПЕК і Росія введуть суворі обмеження, зростання цін дозволить видобувачам сланцевої нафти в США підвищити виробництво.