Фото УНІАН

Запаси енергетичного вугілля на складах теплоелектростанцій та теплоелектроцентралей України, станом на 28 жовтня, зросли до 1,9 млн тонн, що становить 68% від обсягів, раніше затверджених Кабінетом міністрів для проходження осінньо-зимового періоду 2016-2017 років - 2,8 млн тонн.

Читайте такожУ Кабміні підрахували, скільки вугілля потрібно Україні наступного року

Про це під час засідання Громадської ради при Міненерговугілля повідомила директор Департаменту електроенергетичного комплексу Ольга Буславець.

Відео дня

«На сьогодні запаси вугілля становлять 1,9 млн тонн, з яких 900 тис. тонн – це антрацитова марка вугілля і 1 млн тонн – це запаси газових марок вугілля», - сказала Буславець.

За її словами, ці запаси включають в себе вугілля на складах теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей усіх форм власності.

Читайте такожУкраїна скоротила імпорт кам'яного вугілля і антрациту на 17%

Також вона зазначила, що відставання від плану нагромадження вугілля насамперед пов'язане з роботою «Укрзалізниці», яка не встигає здійснювати перевезення вже законтрактованих партій вугілля.

Як повідомляв УНІАН, після ініційованої Росією війни на Донбасі Україна втратила в цьому регіоні велику кількість шахт, які видобувають антрацит. Для розв‘язання проблеми постачань Україна тимчасово закуповувала паливо в Південно-Африканській Республіці.

На сьогодні цю марку вугілля на захопленій бойовиками території видобувають лише шахти компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Однак поставки вугілля із зони АТО часто перериваються. Наприклад, з 1 червня постачання антрациту були відсутні і поновилися лише наприкінці липня в обсягах, які, як зазначають в енергокомпанії ДТЕК, не дають змоги поповнювати запаси палива на складах.

Наприкінці липня Кабмін затвердив план заходів з підготовки до опалювального сезону 2016-2017 років, згідно з яким планується нагромадити на складах ТЕС і ТЕЦ 2,8 млн тонн вугілля (1,4 млн тонн вугілля антрацитної групи і 1,4 млн тонн вугілля газової групи) до 1 листопада 2016 року.