Фото УНІАН

Про це повідомила офіційний представник МЗС Польщі Йоанна Вайда, передає Reuters.

У Польщі вважають, що дозвіл «Газпрому» збільшити поставки в обхід України суперечить нормам диверсифікації джерел енергії. Польський уряд просить призупинити дію постанови.

Читайте такожПорошенко назвав помилковим рішення Єврокомісії щодо допуску "Газпрому" до газопроводу OPAL

Відео дня

«Ситуація загрожує безпеці постачання газу до Євросоюзу, особливо в регіон центральної Європи», - заявила Вайда.

За її словами, це «підвищує серйозний ризик безпеки газових поставок Польщі, оскільки збільшує її залежність від одного постачальника - Росії».

Раніше УНІАН повідомляв, що Польща готує «чергові правові кроки» у зв'язку з допуском російського газового монополіста компанії «Газпром» до європейського газопроводу OPAL.

Нагадаємо, в кінці жовтня Єврокомісія дозволила російському газовому монополісту "Газпрому" взяти участь у тендері на використання 50% додаткових потужностей німецького газопроводу OPAL - найбільшого німецького газопроводу, що дозволяє з'єднати газотранспортні потужності Німеччини з російським газопроводом "Північний потік" і обійти Україну.

У разі, якщо остаточне рішення буде на користь "Газпрому", це призведе до фінансових втрат нашої країни як одного з ключових транзитерів газу в Європу в розмірі не менш 290-320 мільйонів доларів в рік, а транзит скоротиться на 10-11 мільярдів кубометрів палива на рік.