Фото УНІАН

Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" слід позбутися своїх нафтовидобувних активів в Єгипті, оскільки вони є неприбутковими.

Про це на зустрічі з журналістами 28 грудня заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Його (нафтодобувний бізнес в Єгипті) можна розвивати, а можна з нього виходити... Я вважаю, що з нього треба виходити", - сказав Коболєв, додавши, що на сьогодні цей бізнес не приносить холдингу прибутку.

Відео дня

Також він зазначив, що "Нафтогаз" розглядав варіант продажу іноземного нафтовидобувного бізнесу, але для цього не знайшлося потенційних покупців.

Читайте такожРосія готує нову газову кризу у січні-лютому з метою тиску на ЄС - "Нафтогаз"

Як повідомляв УНІАН, згідно зі звітом холдингу за 2015 рік, минулого року нафтовидобувна компанія Petrosannan Company, частка в якій належить дочірній компанії "Нафтогазу" - "Закордоннафтогазу", наростила показники видобутку сировини в 2015 році, порівняно з 2014 роком, на 20,7% нафти, здобувши 318 тисяч тонн, і у 3,8 рази по газу, отримавши 192 мільйонів кубометрів "блакитного" палива.

У 2015 році в Єгипті в рамках спільного проекту було завершено буріння 6 свердловин і розпочато будівництво трубопроводів, які дозволять Petrosannan Company реалізувати видобутий газ.

В кінці березня 2016 року Коболєв повідомив, що "Нафтогаз" хоче скоротити витрати на свій нафтовидобувний актив в Єгипті через низькі ціни на нафту. Тоді ж він заявляв, що не бачить доцільності в тому, щоб продавати іноземну компанію при наявній кон'юнктурі світових цін на нафту.

Довідка УНІАН. Проект з розвідки та видобутку вуглеводнів в Єгипті здійснюється "Нафтогазом України" з 2007 року, в рамках концесійної угоди між Єгиптом, "Нафтогазом" і "Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією". З 2012 року цими проектами керує спільна компанія Petrosannan Company. У 2015 році компанія здійснювала розвідку покладів нафти і газу в Східній і Західній пустелі Єгипту.

Згідно зі звітом холдингу за 2015 рік, загальні підтверджені і ймовірні запаси сировини, якими оперує "Закордоннафтогаз" в Єгипті складають 1,1 мільйона тонн нафти і 599,6 мільйона кубометрів газу.