Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко розпорядився призупинити роботу вибоїв шахти «Комсомолець Донбасу», де сьогодні стався спонтанний викид метану, для перевірки дегазаційних заходів і ступеня небезпеки пластів за раптовими викидами вугілля і газу.

Про це УНІАН повідомили в прес-центрі ДТЕК.

У повідомленні наголошується, що на місці події працюють вже 5 взводів Державної воєнізованої гірничорятувальної служби та 29 працівників шахти для забезпечення вивантаження гірської породи із завалу на поверхню і запуску додаткового локального вентилятора. Діє штаб з ліквідації аварії.

Відео дня

У прес-центрі також поінформували, що сім'ї загиблого прохідника 1982 р.н., знайденого рятувальниками, буде надана вся необхідна допомога, з ними зараз перебувають представники керівництва шахти, трудового колективу.

Четвертого гірника, якому вдалося вибратися із зони аварії самостійно, госпіталізовано з діагнозом «отруєння рудничним газом» і з підозрою на струс мозку. Його життю ніщо не загрожує. Пошуки ще двох шахтарів тривають.

Як повідомляв УНІАН, на шахті «Комсомолець Донбасу» (ДТЕК, м. Кіровське) сьогодні вранці 3 січня 2013 року під час підготовчих робіт конвеєрного штреку лави виникло газодинамічне явище з відвалом породи без подальшого горіння.

У момент події під землею працювало 300 осіб, з них на аварійній ділянці - 4 особи. Один гірник вибрався самостійно, тіло одного шахтаря знайшли рятувальники.