Рада директорів Міжнародної фінансової корпорації (МФК) схвалила виділення до 85 млн дол. кредитних коштів концерну «Галнафтогаз» для розширення мережі автозаправних станцій «ОККО» в регіонах східної частини України.

Про це УНІАН повідомив представник корпорації.

Передбачається, що в чотирьох східних областях України (Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській) мережа «ОККО» збільшить кількість заправок з 21 до 80.

Відео дня

«Наразі необхідні документи готуються до підписання», - сказав представник корпорації.

Як повідомляв УНІАН, станом на січень 2013 року мережа «ОККО», що входить до складу концерну «Галнафтогаз», збільшилася на 11 автозаправних станцій (АЗС) - до 361.

Наприкінці 2012 року «Галнафтогаз» відкрив два автозаправні комплекси (АЗК) під брендом «ОККО» в Києві та один в Київській області, а також завершив реконструкцію двох АЗК в Івано-Франківську та Надвірній (Івано-Франківська обл.).

Наприкінці листопада 2012 року мережа «ОККО» поповнилася двома заправками в Криму (Сімферополь та Алупка), а також двома заправками в Києві та Київській області, в Хмельницькому і Чернігові.

Довідка УНІАН. ПАТ «Концерн «Галнафтогаз» є одним з найбільших власників АЗС в Україні. Компанія володіє 10 нафтобазами, 114 бензовозами і 4 газовозами. У мережі «ОККО» працюють дві річкові заправні станції «ОККО», дві АГНКС «ОККО» і 125 автогазозаправних пунктів скрапленого газу (АГСП).

Міжнародна фінансова корпорація (МФК), що входить до групи Світового банку, працює в Україні з 1993 року. За час своєї роботи в Україні МФК інвестувала 2,3 млрд дол. у 70 проектів у різних секторах економіки країни.

У 2012 році внесок МФК в економіку України становив 156 млн дол.