На Хмельницькій атомній електростанції розпочала роботу місія технічної підтримки Московського центру Всесвітньої асоціації операторів, які експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС).

Про це УНІАН повідомила прес-служба держпідприємства НАЕК «Енергоатом».

Згідно з повідомленням, в рамках місії експерти ознайомляться зі станом робіт на Хмельницькій АЕС з підготовки польових операторів, підготовкою оперативного персоналу за допомогою комп'ютерних навчальних систем, а також поділяться власним досвідом та нададуть конкретні рекомендації.

Відео дня

«Керівник атомної станції ознайомив учасників місії з основними показниками роботи станції і акцентував їхню увагу на виконання Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій на Хмельницькій АЕС», - сказано у повідомленні.

Згідно з планом заходів, місія технічної підтримки ВАО АЕС на ХАЕС пройде з 12 по 15 лютого.

Довідка УНІАН. Наразі всі організації, що експлуатують АЕС, є членами Всесвітньої асоціації операторів, які експлуатують атомні електростанції, яка діє незалежно від державних і регулюючих органів та працює виключно від імені та в інтересах своїх членів - атомних електростанцій.

В рамках ВАО АЕС між атомними станціями різних країн здійснюються партнерські перевірки, місії технічної підтримки, обмін інформацією про події та інші спільні програми. У структуру ВАО АЕС входять чотири регіональні центри: Московський, Атлантський, Паризький і Токійський. Московський центр ВАО АЕС об'єднує організації із Росії, Болгарії, Угорщини, Казахстану, Куби, Литви, Польщі, Словаччини, України, Фінляндії, Чехії, Китаю та Ірану. Координаційний центр ВАО АЕС знаходиться в Лондоні.

Місії технічної підтримки (МТП) входять до складу однієї із програм ВАО АЕС.

Місії технічної підтримки допомагають членам ВАО АЕС знайти рішення існуючих проблем, а також проблем, які вони не можуть вирішити власними силами, або шукають спосіб ефективного покращення будь-якого процесу перевіреними на практиці засобами.

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» - найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва близько 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На НАЕК «Енергоатом» покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.