Група компаній «Газ Україна», що стала відомою після скандального придбання футбольного клубу «Металіст», заявляє про консолідацію своїх активів під новим брендом.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

«Створюваний холдинг об'єднає під новим брендом, який замінив «Газ Україна», найперспективніші напрямки бізнесу», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Також у повідомленні зазначається, що група веде переговори з низкою великих міжнародних нафтових холдингів і трейдерів щодо формування стратегічного альянсу та спільної реалізації інвестиційної програми.

«Наразі ведеться робота з переведення компаній групи на міжнародні стандарти фінансової звітності, продажу непрофільних активів і формування ефективнішої корпоративної структури. Через це частину неключових бізнесів групи закриють або реорганізують», - йдеться у повідомленні.

У повідомленні компанії також наголошується, що новостворена структура вестиме торгівельну та інвестиційну діяльність на території України, Росії, Білорусі, Казахстану, а також країн Центральної Європи.

«Бізнес групи пройшов етап становлення, і зараз його масштаби вимагають нових підходів до формування структури володіння і управління, відкриваючи можливості для міжнародних партнерств», - цитує прес-служба слова засновника компанії «Газ Україна» Сергія Курченка.

«Вже сьогодні значна частина нашого обороту припадає на зовнішні ринки - Росію, Білорусь, Казахстан. Ми продовжимо розвивати інвестиційні програми групи, у тому числі розглядаємо можливість виходу у сферу нафтопереробки», - наголошується в повідомленні прес-служби з посиланням на слова С.Курченка.

Довідка УНІАН. Основним акціонером групи компаній «Газ Україна» є Сергій Курченко, який здобув широку популярність у ЗМІ придбанням наприкінці 2012 року у харківського бізнесмена Олександра Ярославського футбольного клубу «Металіст» за 300 млн дол.

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті ФК «Металіст», сьогодні група компаній «Газ Україна» включає структури, що займаються торгівлею природним і скрапленим газом, нафтопродуктами, банківською діяльністю, біржовою торгівлею, будівництвом та іншими напрямками. Річний оборот групи становить близько 10 млрд доларів.