Инвесторы в ожидании речи нового председателя ФРС / Wikipedia

Ціни на нафту зростають, оскільки інвестори сподіваються, що новий голова ФРС Джанет Йеллен продовжить політику, сприятливу для сировинних ринків, пише "Рейтер".

Інвестори розраховують, що в ході першої промови Йеллен в Конгресі вона повідомить про більш повільне скорочення стимулів, враховуючи неоднозначні показники американської економіки.

У 9.27 МСК ф'ючерси на Brent з постачанням в березні подорожчали на $0,07 до $108,70 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,04 до $100,10 за барель, у понеділок вперше цього року перевищивши $100 на закритті торгів.

Відео дня

"Якщо Йеллен відповідно до очікувань повідомить про продовження м'якої політики, це додасть впевненості нафтових ринків. Долар продовжить слабшати, що сприятиме зростанню попиту на нафту", - сказав інвестиційний аналітик Phillip Futures у Сінгапурі Чи Тат Тан.

Ціни на американський еталон близькі до максимуму шести тижнів, адже аналітики припускають, що запаси дистилятів в США знизилися минулого тижня у зв'язку з холодною погодою в багатьох штатах.

Напередодні щотижневих звітів про запаси опитані Рейтер аналітики припускають, що запаси дистилятів, куди входить пічне паливо, скоротилися на 2,3 мільйона барелів, а запаси нафти зросли на 3 мільйони барелів.

"Ціни поки утримаються на нинішньому рівні, але коли температура наблизиться до норми, нафта втратить підтримку, і американська нафта буде знову торгуватися на підставі фундаментальних показників", - сказав Тан.