Сергей Курченко

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Міністерством внутрішніх справ у результаті проведення слідчо-оперативних заходів викрита, за оцінкою міністерства, злочинна схема ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній "Східноєвропейська паливно-енергетична компанія" (належить Курченку С.В.)», - написав Аваков.

«Встановлено, що чотирма компаніями цієї групи (ТОВ "Внештрансгаз", ДП "Петрол", ПМП "Петрол-Форвардінг" та ПП "Армада-Плюс") протягом 2012-2013 років ввезено на територію держави нафтопродуктів на суму 25 млрд грн для їх переробки як давальницької сировини і подальшого "реекспорту" за кордон», - зазначає глава МВС.

Відео дня

У своєму повідомленні він підкреслює, що «фактично продукція була реалізована на території держави без митного оформлення та сплати податків та зборів, через що бюджет втратив близько 7 млрд грн».

Також очільник відомства повідомив, що з метою прикриття злочинної діяльності було створено ряд фіктивних підприємств, які за підробленими документами реалізовували нафтопродукти без сплати податків легальним гуртовим постачальникам палива.

«Відкрито 11 кримінальних проваджень в Автономній Республіці Крим, Київській, Харківській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській, Хмельницькій, Луганській, Рівненській областях та місті Києві», - повідомив Аваков.

Також у повідомленні міністра зазначається, що під час обшуків вилучено 13 тис. тонн нафтопродуктів, бухгалтерські документи та комп'ютерну техніку.

«Проводиться ревізія залишків на Одеському НПЗ», - написав глава МВС.

Крім того, як повідомляє Аваков, у Києві відкрито кримінальне провадження за фактом нанесення групою компаній СЕПЕК збитків НАК "Нафтогаз України" на суму 1,6 млрд грн.

Читайте такожДва банки Курченка визнали неплатоспроможними

Довідка УНІАН. СЕПЕК раніше вела свою діяльність під брендом «Група компаній «Газ Україна», яку ЗМІ пов'язували з махінаціями на ринку нафтопродуктів. Напередодні заяви про купівлю Одеського НПЗ (кінець лютого 2013 року) група компаній «Газ Україна», яка є одним із великих гравців на ринку скрапленого газу України, заявила про консолідацію своїх активів під новим брендом - «Східноєвропейська паливно-енергетична компанія» (СЕПЕК).

Читайте такожЄвросоюз опублікував список екс-посадовців України, чиї банківські рахунки заморозять