«Альфа-групп» займется нефтедобычей в Германии

Одна з найбільших фінансово-промислових груп Росії - компанія «Альфа-груп», через свою дочірню компанію LetterOne, за 5,1 млрд євро купує 100% пакет акцій нафтогазовидобувного підрозділу німецької компанії RWE, одного з потенційних постачальників газу до України.

«Ця угода створює можливість для LetterOne зробити свій перший стратегічний крок для входу в нафтову та газову галузь»,- йдеться в повідомленні LetterOne.

Водночас, як повідомляє RWE, в угоду входить також і зобов'язання LetterOne погасити 600 млн євро боргу нафтогазовидобувної компанії.

Відео дня

Читайте такожНімецька RWE готова поставляти Україні газ замість Росії

Довідка УНІАН. У вересні минулого року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» і німецька газовий трейдер RWE Supply & Trading підписали угоду про постачання газу до України і зберігання газу в українських підземних сховищах газу. Загальний обсяг поставок газу в рамках контракту становить 5 млрд кубометрів на рік.

Читайте такожЗМІ: Газпром поверне німецькій RWE більше 1 мільярда євро

RWE Dea AG - нафтогазовидобувний підрозділ однієї з найбільших німецьких енергетичних компаній RWE. Компанія має понад 190 ліцензій на видобуток нафти і газу в 14 країнах. Також компанія управляє підземними сховищами газу в Німеччині.