Глава «Укртрансгаза» подал в отставку

Голова правління держкомпанії «Укртрансгаз» Валерій Ясюк, який був усунутий Генеральною прокуратурою від виконання посадових обов'язків на час розслідування його можливої причетності до закупівель так званих «вишок Бойка», подав у відставку. Про це говориться в повідомленні «Укртрансгазу».

«Навколо мого призначення керівником «Укртрансгазу» почалися спекуляції, це було використано як привід для інформаційної атаки проти нової влади. Я не хочу давати жодних, навіть штучних приводів для дискредитації уряду, особливо в такий важкий для країни час. Тому я написав заяву про звільнення з посади голови правління ПАТ «Укртрансгаз», – цитує Ясюка прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням «Укртрансгазу», Генеральна прокуратура України визнала колишнього голову держкомпанії «Чорноморнафтогаз» Валерія Ясюка не причетним до будь-яких корупційних дій. Компанія посилається на відповідь Генпрокуратури на запит Кабінету міністрів щодо дотримання законності під час придбання плавучих бурових установок.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 6 березня 2014 року екс-голова держкомпанії «Чорноморнафтогаз» Валерій Ясюк очолив компанію «Укртрансгаз». Проте за два дні його було усунуто Генпрокуратурою за підозрою в участі в закупівлях так званих «вишок Бойка».

Довідка УНІАН. ПАТ «Укртрансгаз» експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію.

100% акцій «Укртрансгазу» перебувають у власності НАК «Нафтогаз України».