«Нафтогаз Украины» повторно отправил российскому газовому монополисту - компании «Газпром» свое предложение

НАК «Нафтогаз України» повторно відправив російському газовому монополісту - компанії «Газпром» свою пропозицію про повне погашення боргів у розмірі 2,2 млрд дол. за імпортований раніше газ у разі узгодження ціни на російське паливо на рівні 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, йдеться в повідомленні НАК.

«НАК «Нафтогаз України» повторно відправив ВАТ «Газпром» свою пропозицію про негайний розрахунок за імпортований газ у повному обсязі в разі узгодження ціни на російський газ на рівні 268,5 дол. США за 1 тис. куб. м», - йдеться в повідомленні. 

«Українська компанія вже виступала з аналогічною пропозицією 4 квітня 2014 року, але досі не отримала відповіді на неї», - зазначається в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, «Газпром» із квітня 2014 року вирішив скасувати всі пільги на поставки газу Україні, пояснивши це тим, що український партнер не виконує досягнуті домовленості щодо погашення заборгованості за поставки газу. В результаті цього ціна на російський газ із квітня 2014 року збільшилася до близько 480 дол. за тис. кубометрів із 268,5 дол. за тис. кубометрів у 1-му кварталі 2014 року.

«Газпром» оцінює борг «Нафтогазу» за спожитий російський газ, із урахуванням березневих поставок, у 2,2 млрд дол.

Читайте такожГлава «Газпрому» і єврокомісар обговорили борг «Нафтогазу»