Медведев хочет, чтобы Украина заплатила за газ деньгами МВФ / Reuters

Українська сторона має в своєму розпорядженні необхідні засоби, щоб розрахуватися з Росією за боргами за газ, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає РІА Новини.

«Взагалі-то гроші у наших українських партнерів є, наскільки я розумію, ви тільки що повернулися, проводили переговори з участю української сторони, за участі європейського комісара з цих питань», - зазначив Медведєв на зустрічі з главою Міненерго РФ Олександром Новаком і главою «Газпрому» Олексієм Міллером.

Читайте також"Газпром" назвав дату відключення газу Україні. "Час припиняти панькатися" - Медведєв

Відео дня

«Більше того, ми маємо інформацію про те, що в Україну перераховані гроші в рамках одного з перших траншів по лінії МВФ», - сказав Медведєв. Він зауважив, що в України ще є можливість до кінця травня розплатитися за поточну заборгованість за газ.

«Або, хоча б якусь частину коштів внести, почати переговори з «Газпромом» на цю тему, тобто продемонструвати бажання погашати борги. Поки ми цього бажання з боку українців не спостерігаємо і це, звичайно, дуже сумно», - констатував прем'єр-міністр.

Читайте такожРосія вводить передоплату за поставлений Україні газ

Міллер, у свою чергу, нагадав, що 7 травня настав термін оплати за газ за квітень, але Україна не тільки не оплатила квітневі поставки, але поточна заборгованість за поставки газу «Газпрому» зараз склала 3,508 мільярда доларів.

Читайте такожКабмін хоче випустити держоблігації на $2,16 млрд для погашення газових боргів